OPTOMETRIA Contactologia

Les lents de contacte poden ser la solució a determinades condicions on les ulleres no aconsegueixen proporcionar una bona visió o en determinades situacions on les ulleres poden arribar a ser incòmodes com per exemple per fer esport. També permeten veure el món de manera més natural corregint la miopia, hipermetropia, astigmatisme i vista cansada.

Existeix una àmplia gamma de lents de contacte, des de les lentilles diàries (un sol ús) fins als tractaments d’orto-k que permeten tenir una bona visió sense necessitat d’utilitzar ulleres o lents de contacte durant el dia.  L’elecció del tipus més adient dependrà de cada cas particular.

Per determinar quin tipus de lent de contacte és l’idonia és necessària una avaluació completa de la visió i la salut ocular. Aquest estudi optomètric inclou:

  • Prendre mesures del paràmetres cornials: topografia (radi, diàmetre, excentricitat)
  • Graduació completa
  • Exploració de la part anterior de l’ull (biomicroscopia), per descartar qualsevol anomalia ocular que pugui condicionar l’ús de les lents de contacte
  • Valoració la quantitat i qualitat de la llàgrima, factor que pot determinar quin tipus de lent de contacte és el més adequat pel pacient.

Un cop s’ha decidit quina és la lent de contacte més adient, s’ha de tenir en compte que serà necessari un procés d’adaptació per part de l’usuari on la comoditat és un factor important, però no l’únic. La integritat ocular, i especialment cornial, jugarà un paper clau en l’èxit de l’adaptació, i factors com la demanda visual o les condicions ambientals i laborals també seran importants per la selecció final de la lent.

Un altre aspecte molt important en una adaptació de lents de contacte és l’elecció de la solució de neteja o manteniment. No tots els productes de manteniment funcionen igual, i s’haurà de seleccionar el més idoni pel tipus de lent i perfil d’usuari.

Les revisions periòdiques (cada 6 mesos) es fan imprescindibles per a garantir la seguretat en l’ús de lents de contacte.

lentilles

Ressenyes dels nostres clients

Vanessa Sanabria Aguilar
Vanessa Sanabria Aguilar
2022-12-20
Grans professionals, un tracte exquisit!
Santiago Vargas
Santiago Vargas
2022-11-17
Excelentes profesionales Trato personal,mostrando una empatía admirable Servio post venta ejemplar
Ana Bonilla
Ana Bonilla
2022-11-15
El mejor sitio para revisión ocular completa. Te aconsejan y acompañan durante la adaptación de las nuevas gafas. Recomendable 100%
Roser Sanchez
Roser Sanchez
2022-11-15
Óptica con personal muy profesional y muy agradables, ante cualquier incidencia responden siempre con agrado. Yo los recomiendo sin dudar.
justi brosa
justi brosa
2022-11-04
Fa més de 40 anys que em porten tant en lents de contacte com en ulleres i sempre ha estat un tracte excel-lent, es nota que els agrada el que fan. Els felicito.
Fran Verges
Fran Verges
2022-11-02
Excelente trato buenos profesionales calidad precio buenos
Rosa Sabate
Rosa Sabate
2022-11-02
Un equip molt profesional.
Andrea
Andrea
2022-10-25
El mejor sitio para revisarse la graduación y sobre todo la salud ocular. Es increíble el nivel de profesionalidad y amor por la profesión que tienen. Siempre que voy, me explican el qué y el por qué de cada una de las pruebas que me hacen de forma comprensiva. Además en mi caso adaptarón la conclusión al uso que le iba a dar (mucho ordenador, conducir, ...). Por si a alguien le interesa, yo tuve que mudarme fuera de Catalunya pero antes de irme tuve visita con ellos y pudieron enviarme las gafas a un Federóptics cerca de donde vivo. En resumen, ¡muy recomendado!