OPTOMETRIA Contactologia

Les lents de contacte poden ser la solució a determinades condicions on les ulleres no aconsegueixen proporcionar una bona visió o en determinades situacions on les ulleres poden arribar a ser incòmodes com per exemple per fer esport. També permeten veure el món de manera més natural corregint la miopia, hipermetropia, astigmatisme i vista cansada.

Existeix una àmplia gamma de lents de contacte, des de les lentilles diàries (un sol ús) fins als tractaments d’orto-k que permeten tenir una bona visió sense necessitat d’utilitzar ulleres o lents de contacte durant el dia.  L’elecció del tipus més adient dependrà de cada cas particular.

Per determinar quin tipus de lent de contacte és l’idonia és necessària una avaluació completa de la visió i la salut ocular. Aquest estudi optomètric inclou:

  • Prendre mesures del paràmetres cornials: topografia (radi, diàmetre, excentricitat)
  • Graduació completa
  • Exploració de la part anterior de l’ull (biomicroscopia), per descartar qualsevol anomalia ocular que pugui condicionar l’ús de les lents de contacte
  • Valoració la quantitat i qualitat de la llàgrima, factor que pot determinar quin tipus de lent de contacte és el més adequat pel pacient.

Un cop s’ha decidit quina és la lent de contacte més adient, s’ha de tenir en compte que serà necessari un procés d’adaptació per part de l’usuari on la comoditat és un factor important, però no l’únic. La integritat ocular, i especialment cornial, jugarà un paper clau en l’èxit de l’adaptació, i factors com la demanda visual o les condicions ambientals i laborals també seran importants per la selecció final de la lent.

Un altre aspecte molt important en una adaptació de lents de contacte és l’elecció de la solució de neteja o manteniment. No tots els productes de manteniment funcionen igual, i s’haurà de seleccionar el més idoni pel tipus de lent i perfil d’usuari.

Les revisions periòdiques (cada 6 mesos) es fan imprescindibles per a garantir la seguretat en l’ús de lents de contacte.

lentilles

Opinions dels nostres clients

4,9 -
(88 opiniones)


Ver más opiniones